Gerechten met aangepaste thee

“Met de gerechten in mijn boek kan je zorgeloos uittesten hoe een warme drank als thee je maaltijd uniek maakt. Per gerecht stel ik een aangepaste thee voor. De thee en het gerecht vormen een mooi smaakevenwicht. Ik leg mezelf hierbij weinig regels op. Dat zal je merken. Wel heb ik me in de loop van de afgelopen jaren enkele principes eigen gemaakt. Ik deel ze graag met jou.”

thee-inschenken
herfst-pompoen-aardappelgratin

Gezelligheid

“Ik hou van gezelligheid. Het liefste dat ik doe is mensen ontvangen en hen heerlijke gerechten en thee voorschotelen. Als mensen dan intens genieten ben ik gelukkig.”

Koken

“Ik hou van koken. Telkens als ik achter mijn kookpotten sta, ben ik een gelukkig mens. Ik kook uit de moestuin: de groenten en het fruit van het seizoen. Dat is zo eenvoudig, zo verscheiden en zo lekker. Ik oogst de zuivere groenten en fruit op hun natuurlijke grootte waardoor ze heel lekker en intens van smaak zijn. Ik verwerk ze zo eenvoudig mogelijk, hoewel ik me soms ook aan wat complexere bereidingen waag.”

thee-op-tafel
gezelligheid

Zuivere ingrediënten

“Ik kies voor groenteschotels maar ook voor seizoensgerechten waarbij een heerlijk stukje vlees, vis of gevogelte past. Liefst van eigen kweek of lokale productie. Wat ik niet in de tuin en moestuin vind, koop ik zo veel mogelijk bij de Bio-boer of in de Bio-winkel. Een zuiver, ongeraffineerd product, eerlijke handel en een eerlijke prijs, dat geeft me een goed gevoel. En dat geldt ook voor thee: zuivere, echte, duurzame thee.”

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ik zal je informeren wanneer er leuke nieuwtjes zijn!

Bedankt, het is gelukt!