Citroenplattekaas met herfstvruchten

250 g plattekaas
40 g rietsuiker
1 el vanillesuiker
1 vers biologisch ei
1 kleine citroen
50 g meringue (vers van de biologische bakker)
braambessen, herfstframbozen en druiven
1 el thee
1l mineraalarm water (droogrest <50mg/l)
1 glazen theepot van 1l

Doe de platte kaas in een mengkom. Meng er de rietsuiker en de vanillesuiker onder. Scheid het eiwit van het eigeel. Bewaar het eiwit. Voeg het eigeel toe aan de plattekaas. Rasp de schil van de citroen. Roer de rasp onder het plattekaasmengsel. Verbrokkel de helft van de meringue over het plattekaasmengsel. Plaats in 4 vuurvaste kommetjes een mengeling van bramen, frambozen en druiven. Lepel er het plattekaasmengsel over en zet het dessertje in de koelkast. Brokkel voor het opdienen over elk kommetje wat meringue. Plaats eventueel de kommetjes eventjes onder de gril zodat de meringue bruin kleurt. Werk de dessertjes af met wat citroenrasp en dien koud op.

Witte thee Bai Hao Yin Zhen (Silver Needle). Deze witte thee is zeer zacht en subtiel van kleur, geur en smaak. Voeg hieraan enkele licht gekneusde bramen en frambozen toe zodat de vruchten hun smaak afgeven aan de thee en de thee een zoete, fruitige toets krijgt.

citroenplattekaas
Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ik zal je informeren wanneer er leuke nieuwtjes zijn!

Bedankt, het is gelukt!