Witte asperges – Burrata – daslookolie – hazelnoot

voor 2 personen

Benodigdheden voor het gerecht

10 asperges

1 bolletje burrata

olijfolie

4 blaadjes daslook

peper en grof zeezout

geroosterde hazelnoten

1 eetlepel daslook

Thee

1/2 theelepel groene Baicha
2×150 ml mineraalarm water (droogrest <50mg/l)
2 glazen op voet

Maak zelf de daslookolie. Neem hiervoor 100 ml lekkere olijfolie en plaats hierin 2 fijngesneden blaadjes daslook. Laat minstens een uurtje trekken.

Schil de asperges en stoom ze beetgaar.

Snijd de asperges in stukjes van ca 2 cm. Verdeel de asperges over 2 diepe borden.

Leg de helft van het burrata bolletjes op de stukjes asperge.

Breng alles op smaak met de daslookolie, peper en zout.

Strooi er de stukjes hazelnoot over.

Werk af met wat Parmezaanse kaasschilfers en fijngesneden blaadjes daslook.

Schenk bij dit gerecht groene thee Baicha van Theemeester Wu. Deze thee is een unieke thee, handgepluk en op artisanale wijze gemaakt. De smaak is puur. De geur is vers en licht en nootachtig en groen! Een mooiere groene thee vindt u niet!

_DSC8136
Groene thee Jiting Baicha green
Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ik zal je informeren wanneer er leuke nieuwtjes zijn!

Bedankt, het is gelukt!