Gegrilde sardientjes met frisse koolrabisalade

8 verse sardienen
1 kleine koolrabi
½ komkommer
½ busseltje radijsjes
1 handvol peterselie
2 lente-uitjes
2,5 el olijfolie
1 el witte balsamico-azijn
1 el zwarte thee (suggestie Souchong Chinese stijl)
1 l mineraalarm water (droogrest < 50mg/l)
1 glazen theepot
4 glazen op voet

Haal de dikke schil van de koolrabi. Verwijder het loof van de radijsjes. Haal de pitjes uit de komkommer. Snij deze groenten in blokjes van een ½ centimeter.

Versnipper de peterselie en snij de lente-uitjes in ringetjes. Meng voor de vinaigrette de witte balsamico-azijn met de olijfolie, de peterselie en de lente-uitjes. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Voeg alle ingrediënten samen en zet koel.

Bak de sardientjes op de BBQ of in een grillpan. Dien de sardientjes op met de frisse salade, een blaadje munt en wat citroen.

Plaats bij dit gerecht de zwarte thee. Bij voorkeur een Souchong (Chinese Stijl) met de zachte, zoete en licht gerookte smaak sluit deze thee mooi aan bij de gegrilde sardientjes.

4Lente-gegrildesardientjes 2
Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ik zal je informeren wanneer er leuke nieuwtjes zijn!

Bedankt, het is gelukt!