Ovenschotel met vis, rode biet en pompoen

Ovenschotel met vis, rode biet en pompoen

3-4 kleine rode bieten (120g/stuk)

1/2 Hokkaido pompoen (ca. 500 g)

4 sjalotten

3 teentjes knoflook

16 kerstomaatjes

3-4 zeer rijpe tomaten

1/2 tl gedroogde tijm

4 stukken Noordzeevis (elk 125 g)

extra vierge olijfolie

—-

1/2 el zwarte thee https://jiting.be/product/china-wilde-zhenghe-black-tea/

1 l mineraalarm water (< 50mg/l droogrest)

glazen theepot van 1l

Was de rode bieten en snij het kroontje weg. Breng de bietjes in water aan de kook en kook ze gedurende 25 minuten. Draai het vuur uit en laat ze verder garen en afkoelen in het kookvocht. Haal de bietjes uit het kookvocht en ontvel ze met de duimen. Snij de bietjes in blokje.

Was de pompoen. Snij de pompoen in 4. Verwijder de pitten en snij het vruchtvlees met de schil in blokjes. Pel de sjalotten en snipper fijn. Rits de trostomaatjes van de takjes en pel de knoflook. Snij de grote tomaten in kwarten en druk de kwarten door een zeef. Vang het sap op.

Doe alle groenten in een ovenschaal, pers de knoflook uit en meng de knoflook onder de groenten. kruid met gedroogde tijm, peper en zout. giet er een flinke scheut olijfolie en het verse tomatensap over. Meng alles met de handen.

Leg de noordzeevis op een schaal en besprenkel de stukken met olijfolie. Kruid met peper en zout.

Verwarm de heteluchtoven op 180°C. Zet de groenteschaal in de oven en bak de groenten ongeveer 25 minuten in de oven. Leg vervolgens de stukken vis op het groentemengsel en laat samen garen gedurende een 15 tal minuten. Dien warm op en schenk de zwarte thee erbij.

4 Herfst- Ovenschotel rode biet4
Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ik zal je informeren wanneer er leuke nieuwtjes zijn!

Bedankt, het is gelukt!