Wotelstoofpotje met curry en kokos
1 kg wortelen – 200 g uien
100ml kookolie – 6 limoenblaadjes
4 citroengrasstengels – 100g verse gember
3 Spaanse pepertjes – 2 limoenen – rode currypasta
100g rietsuiker – 30g zout – 3 takjes koriander
3 teentjes knoflook – 500ml kokosmelk
1 theelepel geroosterde oolong van theemeester Chien
1 l mineraalarm water (droogrest < 50mg/l)
1 glazen theepot – 4 glazen op voet
Verhit 100ml kookolie in een ruime pan. Voeg de in blokjes gesneden wortels en ui toe.
Voeg vervolgens toe: de gekneusde citroenstengels, limoenblaadjes, de fijngesneden gember, knoflook en de rasp van limoen.
Snijd de Spaanse pepers doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd de peper fijn en voeg toe.
Laat het mengsel 15 minuten zachtjes stoven. Blus af met het sap van 2 limoenen.
Voeg de kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg naar eigen smaak de rode currypasta toe. Verwijder de gekneusde citroengrasstengels en de limoenblaadjes.
Werk af met de korianderblaadjes.
Plaats hierbij de karaktervolle geroosterde Oolong van theemeester Chien. De geur van tabaksblad, hout, honing en karamel zorgen voor smaaksensaties!