Een passie voor thee

Kristin heeft een passie voor thee. Zij groeide op met thee. Thuis werd er altijd thee gedronken. Geen frisdranken, geen koffie, geen bier, geen wijn maar thee. Thee bij het ontbijt, thee na de lunch, thee bij een taartje en thee bij het avondmaal. Ook thee na een wandeling of een bezoek aan een stad. Haar moeder plaatste thee in een mooie theepot op een theelicht in het midden van de tafel en er werd thee gedronken. Een moment van samenzijn, een moment van rust… Nu pas beseft zij dat die passie voor theedrinken een ongelofelijk geschenk is. Thee: een gezonde, zuivere drank zo subtiel, zo veelzijdig en lekker!

Culinair theesommelier®

Een aantal jaren geleden ging Kristin de opleiding theesommelier volgen. Van in het begin was zij gepassioneerd in het plaatsen van thee bij gerechten.
De korte opleiding theesommelier leerde kristin niet veel over de culinaire mogelijkheden van thee. kristin besloot zelf op zoek te gaan naar de culinaire aspecten. Ondertussen reist Kristin van China naar Amerika om de boeiende wereld van thee en thee bij gerechten te leren kennen. Zij is dag in dag uit bezig met thee, Culinaire theeschenkerijen, Culinaire theeproeverijen, Culinair theeadvies voor restaurants, B&B’s, Foodbars, thee-teambuildings voor bedrijven, mobiele theebars in shops,  …. En dat doet ze met veel plezier!

theesommelier
maaltijd-met-thee

Auteur

Kristin schreef ondertussen 2 boeken. Haar eerste boek “Thee bij gerechten. Een culinaire belevenis.” Het resultaat van zoveel enthousiasme en zoveel passie voor thee en seizoensproducten. Een kijkboek, een lifestyleboek, een kookboek, een theeboek… Kortom een boek om van te genieten met 32 originele recepten met bij elk gerecht een uitgekozen thee. Zo wil Kristin de kok, de tuinman, de theedrinker, de natuurliefhebber,…Jong en oud, inspireren om zelf aan de slag te gaan met heerlijke seizoensgerechten én thee.

Kristin schreef recent een tweede boek “Met Thee aan tafel. 30 recepten met bijpassende thee”. In dit boek gaat Kristin verder op haar eerste boek. Ze beschrijft het theedrinken in het Oosten en het Westen, en combineert intuïtie en wetenschap bij het plaatsen van thee bij de maaltijd. Een openbaring!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ik zal je informeren wanneer er leuke nieuwtjes zijn!

Bedankt, het is gelukt!