Shui Jin Gui (Golden Water Turtle)
Echte, zuivere, losse, Chinese thee
Herkomst
China, Wuyishan, beschermd natuurgebied Zhen Yan (“de echte rots”), herfst 2016, hoogste kwaliteit, bijna 100% geoxideerd.
Omschrijving
Oolong is in het westen minder bekend. Daarentegen drinken Chinezen veel Oolong. Oolong is een semi-geoxideerde thee. Er bestaan heel wat variëteiten afhankelijk van de graad van oxidatie die ofwel meer aanleunen bij groene thee (niet geoxideerd) of meer bij zwarte thee (volledig geoxideerd). Deze Oolong Shui Jin Gui is bijna volledig geoxideerd en dus een zwarte Oolong van uitstekende kwaliteit. De theebladeren worden met een kort steeltje geplukt. De blaadjes worden uitgespreid op doeken om licht te verflensen. Vervolgens worden ze geschud in rieten manden waardoor de randjes worden gekneusd. De bladcellen breken open en de enzymen komen vrij en worden aan zuurstof blootgesteld. Afhankelijk van de duurtijd van de blootstelling verkleuren de bladeren. Deze handeling wordt 5 tot 8 keer herhaald. Deze Rotsthee uit Wuyishan, groeit in het beschermd natuurgebied Zhen Yan.
Kostprijs
op aanvraag
Hoeveelheid
35g
Verpakking
Doosje met 7 individuele verpakking elk voor 3liter thee
Uitzicht en geur van het droge theeblad
De bladeren zien er prachtig donkerbruin (bijna zwart) en licht gekruld uit. Ze geuren droog naar zoete karamel en boterkoekjes, een beetje rijpe banaan
Teatasting
Kleur: goudbruin aftreksel
Geur: met de geur van butterscotch, botercake, karamel en de zachte geur van geroosterd brood, nootjes en sesam
Smaak: zoet, gebrand
Mondgevoel: boterig, full body
Teafoodpairing
Deze zwarte Oolong Shui Jin Gui is heerlijk bij zoete aardappelgerechten, kruidige eenpansgerechten, BBQ, eend, tajine, … en boterige desserts en romige kazen
Bereiding
Glazen theepot
1 el Oolong Shui Jin Gui
1 l mineraal arm water (droogrest <50mg/l)
1 glazen theepot van 1l
Verwarm het mineraalarm water tot 90°C
Spoel de glazen theepot om.
Doe de thee in de theepot, giet het water over de thee.
Sluit onmiddellijk het deksel zodat de aroma’s niet vervliegen.
Laat de thee 10-15 minuten trekken.
Schenk de Oolong in glazen op voet.