Culinaire Thee Academie ™

Culinaire Thee Academie

Horeca introduceren in de wereld van culinaire thee.

Een omvattende opleiding van 1 tot 4 dagen waarin proeven,

met alle zintuigen, en de combinatie van Thee bij Gerechten, centraal staan.

Dag 1:

“TEA”SER

Met thee aan tafel

Dag 2:

“TEA”

6 soorten échte thee leren kennen. De kleuren, geuren, smaken en texturen aan de hand van “Grand cru thee” uit verschillende theelanden. We gebruiken een geur- en smaakwiel en speciale thee-geur-essences, alles speciaal ontwikkeld voor de Culinaire Thee Academie.

Dag 3:

 “TEAFOODPAIRING”

Unieke Thee, de 6 soorten, combineren met mooie gerechten

Intuïtie en Wetenschap

Dag 4:

“CULINARY TEA” schenken

Thee etiquette in het Westen en het Oosten

Culinaire Thee Academie

De Culinaire Thee Academie® België werd op 1 januari 2020 opgericht door Kristin Van Eetvelt, Culinair Theesommelier® 

Deze Academie heeft tot doel om horeca op een doelgerichte manier  Thee, échte Thee, de 6 soorten thee en hun culinaire waarde bij een mooi gerecht te leren kennen en met deze kennis en kunde aan de slag te gaan in het restaurant. 

Na een “TEA ser” “Met thee aan tafel” verdiepen de studenten zich in de culinaire aspecten van thee en theeschenken. 

Men leert de 6 soorten thee kennen, kleuren, geuren, smaken en texturen van échte thee, en thee plaatsen en schenken bij culinaire gerechten. In de lessen komen intuïtie en wetenschap, het oosten en het westen samen! Heel de opleiding is een Culinaire Belevenis

Stap voor stap

1

Leer dé basis van “Thee bij Gerechten” (“TEA ser”)

2

Leer de ’taal van de smaak’ gebruiken, de chemie van “Thee bij gerechten” kennen, ontdek de unieke menselijke kleur-, geur-, smaak- en gevoelsbeleving. Ga hierbij aan de slag met een assortiment geurstalen om echte theegeuren te herkennen. Deze geurstalen werden speciaal voor de Culinaire Thee Academie samengesteld.

3

Word een volleerd geur -en smaak herkenner van de 6 soorten échte thee aan de hand van een aantal exclusieve, natuurlijke variëteiten thee uit verschillende thee-producerende landen.

4

Leer over variëteiten, cultivars, terroir, over de juiste pluk, de mooiste natuurlijke theeproductie en artisanale theemeesters met hun kennis en kunde.

5

Dompel je onder in de wereld van Culinaire thee: geuren, kleuren, smaken en texturen voeren je mee in een wereld van eenvoud en harmonie!

6

Word een professioneel theeschenker in het restaurant: leer het juiste materiaal kennen, de juiste temperatuur van het water, de mooiste etiquette zodat je met kennis en stijl thee schenkt bij elke gelegenheid.

7

Maak hierbij van theeschenken een culinaire belevenis en je zal nooit nog op een andere manier thee aanbieden!

8

Een “once-in-a-lifetime experience” bij de Culinaire Thee Academie™ !

Inschrijven

Start met een TEA-ser op een moment dat u schikt en dompel u, samen met Kristin, onder in de Culinaire wereld van Thee!

Beslis na de TEA-ser of u verder gaat voor 1 of 2 of 3 extra lesdagen.

Wil u hierover meer weten?

Stuur een mail via het contactformulier of mail uw vraag naar kristin@theebijgerechten.be

    Schrijf je in op de nieuwsbrief

    Schrijf je in op de nieuwsbrief

    En ik zal je informeren wanneer er leuke nieuwtjes zijn!

    Bedankt, het is gelukt!