Ceviche – gember – citroengras

Ceviche – gember – citroengras

1/2 chilipeper – 50 g gember – 1 sjalot
1 stengel citroengras – 1 teentje knoflook
2 kaffir – limoen – blaadjes (optioneel)
4 takjes koriander – 2 takjes munt
120 ml witte balsamico-azijn en 200 ml olijfolie
sap en rasp van 1 limoen
peper en zout – arachideolie
vis naar keuze
1 el gember-citrus tisane https://jiting.be/product/jiting-gember-citrus-tisane/
1 l mineraalarm water (droogrest < 50mg/l)
1 glazen theepot
4 glazen op voet

Pel de sjalot en het teentje knoflook, schil de gember en haal de pitjes uit de chilipeper.

Snijd de sjalot, het knoflookteentje en ook de chilipeper fijn. Stoof alles mooi aan in een beetje arachideolie.

Voeg de kaffirblaadjes, korianderblaadjes, munt, sap en rasp van de limoen en de stengel citroengras toe.

Blus met de olijfolie en witte balsamico-azijn. Laat 20 minuten trekken en zeef. Je kan dit mengsel enkele weken in de koelkast bewaren.

Leg enkele dunne plakjes vis op een bord en kruid met peper en zout.

Schenk er de Ceviche in ruime hoeveelheid over, rasp er een beetje limoen op en werk eventueel af met dunne plakjes radijs en venkelpluis (zie foto).

Tip: Serveer dit gerecht met knapperig brood, dit gerecht is zó lekker dat je geen druppel verloren wil laten gaan.

Plaats bij dit gerecht de Gember-citrus tisane. Deze sluit mooi aan bij de zachte gember en limoen in het gerecht. Het geheel is heerlijk fris van smaak!

Ceviche kaffir 2
Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ik zal je informeren wanneer er leuke nieuwtjes zijn!

Bedankt, het is gelukt!