Chocoladetaart met geroosterde hazelnoten
50 g geroosterde hazelnoten
120 g boter
120 g zwarte chocolade (min. 70% cacao)
1àà g rietsuiker
40 g hazelnootmeel
3 eieren
Thee
1/2 el zwarte thee https://jiting.be/product/china-wilde-souchong-black-tea/
1 l mineraalarm water (droogrest <50mg/L)
glazen theepot 1 l
Hak de hazelnoten met een scherp mes in stukken. Laat de boter samen met de chocolade smelten op een zacht vuur. Klop de eieren los, doe de rietsuiker erbij en mix tot het beslag luchtig is en in volume is verdubbeld. Meng het eimengsel onder het chocolademengsel. Voeg de stukjes hazelnoot toe. Roer er het hazelnootmeel (of amandelmeel) onder.
Verwarm de heteluchtoven op 180°C. Giet het beslag in één met bakpapier beklede ronde taartvorm (18-24cm). Bak de taart in de oven gedurende 15 minuten. Dien warm op en schenk er de zwarte thee bij.