Portebella met geitenkaas en walnoten
8 middelgrote portebella
200 g Belgische zachte geitenkaas
1 handvol rucola
12 bieslookhalmen
extra vierge olijfolie
walnootolie
1/2 tl groene thee China Zixi Wit van theemeester Chaxi , per glas
150 ml mineraalarm water (droogrest < 50mg/l)
glazen op voet
Snij de aanzet van het steeltje van de portebella weg. Wrijf de portebella aan de buitenzijde in met olijfolie en kruid de binnenzijde met peper en zout. Ontdoe de rucola van de steeltjes. Hak de walnoten in stukjes. Versnipper de rucola en de bieslook in een kleine blender. Voeg de stukjes walnoot toe en de geitenkaas. Giet er een flinke scheut walnootolie bij en kruid met peper en zout.
Vul de portebella met het kaasmengsel. Werk af met enkele resterende walnoten en een scheutje walnootolie.
Verwarm een heteluchtoven op 180°C. Plaats de portebella 15 minuten in de oven. Giet vlak voor het opdienen nog een scheutje walnootolie over de portebella.
Serveer de portebella met een kruidige herfstsalade van rucola, kervel, peterselie, bieslook, boerenkool, snijbiet, venkel en walnoten. Kruid deze salade met peper en zout en een sausje van witte balsamico en walnootolie.