Taiping Hou Kui (Monkey Chief)
Echte, zuivere, losse, Chinese thee
Herkomst
China, Taiping, Anhui, 2016, Biologisch, hoogste kwaliteit
Omschrijving
Groene thee Taiping Hou Kui is een bijzondere thee. De meeste mensen hebben dit nog nooit gezien: opvallend grote theebladeren van wel 7-8 cm lang zo dun als zijdepapier. De grote jonge lentetoppen worden met de hand geplukt, gebakken, één voor één tussen 2 papieren vellen gelegd, manueel met een pletrolletje platgewalst, gedroogd en zeer voorzichtig ingepakt. Deze thee wordt in dezelfde streek als de Mao Feng geproduceerd. De Houkuivelden liggen omgeven door de gele bergen bij het Taipingmeer waar een aangenaam warm klimaat heerst. De Taiping Hou Kui wordt geoogst in de lente tussen half maart en half april. Deze thee is organisch gekweekt zonder pesticiden, herbiciden en chemische groeibemesting.
Kostprijs
op aanvraag
Hoeveelheid
35g
Verpakking
Doos met 7 verpakkingen van elk 5g voor 25 liter thee
Navulzakje met 7 verpakkingen van elk 5g voot 25 liter thee (-1,5€)
Uitzicht en geur van het droge theeblad
Deze speciale thee bestaat uit frisgroene platgewalste grote theebladeren van min of meer gelijke grootte. De droge theebladeren geuren zoet naar gedroogde vis en sushi.
Teatasting
Kleur: zacht geelgroen aftreksel
Geur: zilte zee en fris gestoomde bladgroenten
Smaak: licht zoet, edel bitter en umami
Mondgevoel: droog en wat ruw op de tong
Teafoodpairing
Deze bijzondere groene thee kan perfect naast een bloemrijke en frisse witte wijn bij (witte) vis, wit vlees en subtiel fris gekruide lichte gerechten.
Geniet ervan!
Bereiding
Glazen theepot
1 el Groene thee Taiping Hou Kui
1 l mineraal arm water (droogrest <50mg/l)
1 glazen theepot van 1l
Verwarm het mineraalarm water tot 80-90°C
Spoel de glazen theepot om.
Doe de thee in de theepot, giet het water over de thee.
Sluit onmiddellijk het deksel zodat de aroma’s niet vervliegen.
Laat de thee 10-15 minuten trekken.
Schenk de Taiping Hou Kui in glazen op voet.